Jak jsme potkali ministra

Minulý týden jsme v naší firmě Holistic management měli nečekanou návštěvu. Z vládních kruhů k nám zavítal ministr průmyslu a obchodu pan doc. Ing. Karel Havlíček Ph.D. Vypadá to, že si vzal příklad ze svého skoro jmenovce Karla Havlíčka Borovského, který řekl: „Není nad původnost, každý po ní touží; lidé chodí přes most, to já půjdu louží“ a jako jeden z mála ministrů se začal osobně zajímat o malé a střední firmy.

Díky Bohu, chtělo by se dodat! K tomu by Borovský možná dodal: „Kéž by nám Pán Bůh všeliké to vlastenčení z huby do rukou vraziti ráčil!“ Dneska už nikoliv ve smyslu obrozenecké revoluce, ale té technologické, aby Česká republika přestala v tomto ohledu pokulhávat za Německem. I pana ministra Havlíčka zajímalo jakým způsobem v naší firmě inovujeme a jaké technologie používáme. Ochotně jsme mu předvedli naše moderní postupy pro strategické nastavení, generační předávání nebo zlepšování ekonomické výkonnosti firem.

Závěr našeho setkání však jednoznačně patřil aplikaci pro virtuální realitu, kterou jsme v naší dceřiné společnosti Virtual Lab s.r.o. uvedli na trh v březnu roku 2019. Je to aplikace Let's meet VR, která umožňuje virtuální firemní poradu manažerů se všemi náležitostmi z pohodlí jejich kanceláře. Díky tomu nemusí už trávit dlouhé hodiny na cestách a šetří svým firmám čas, peníze i svojí energii a nám ostatním životní prostředí. Myslím, že podobné setkání by v budoucnu ocenil i pan ministr, když zažil dopravní špičku u nás v Českých Budějovicích při zpáteční cestě do Prahy. O to více bych chtěl ocenit, že část svého pracovního nadšení věnoval právě naší firmě a těšíme se na budoucí spolupráci v několika dojednaných projektech. K tomu K.H. Borovský řekl: „Proto jest obec, jest společnost, aby, co jednotlivý sám dovésti nemůže, spojené síly dokázaly.“

Autor: Mgr. Ondřej Chromý

Karel Havlíček, Holistic management, Virtual Lab

06.05.2019 Hra na roboty a lidi

... více

29.04.2019 Google v hlavě

... více

19.04.2019 NAŠE NEJBLIŽŠÍ AKCE!

... více